ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

NiVo Plays The Game

Μια βασική χαρτογράφηση του σύγχρονού μας hip-hop/R‘n’B ήχου επιχειρεί με τη διπλή αυτή συλλογή ο Νίκος Βουρλιώτης (Nivo) των Goin’ Through, μαζεύοντας εικοσιέξι επιλογές από την πενταετία 1999-2004, δοκιμασμένες υποθέτω στα decks των clubs όπου παίζει κατά καιρούς ως DJ.

Ο Nivo στέκεται αποκλειστικά στην πιο mainstream όψη των πραγμάτων, προσφέροντας ένα coctail από όσα βρίσκει συνήθως κανείς στις ψηλότερες θέσεις του Αμερικανικού Billboard και ευδοκιμούν πια σε παγκόσμια κλίμακα, αφού το hip-hop/R‘n’B έχει πλέον γιγαντωθεί στο πιο popular ρεύμα της εποχής μας. Xαρακτηριστικό είναι ας πούμε το παράδειγμα του “Dilemma” των Nelly και Kelly Rowland, το οποίο ακόμα βρίσκεται στα playlists επαρχιακών ελληνικών clubs.

Το ότι ο Nivo στέκεται στο mainstream και δεν προχωράει στις πιο ψαγμένες και underground τάσεις δεν είναι βέβαια απαραίτητα κακό, καθώς ανάμεσα στις επιλογές συναντάει κανείς κάποια φοβερά τραγούδια, όπως π.χ. το “Still D.R.E.” από Dr. Dre και Snoop Dogg, το “Jesus Walks” του Kanye West, το “You And Me” (συνεργασία του LL Cool J με την Kelly Price) ή το “99 Problems” του Jay Z. Γίνεται όμως προβληματικό όταν δίπλα σε αυτά στοιβάζει το νερόβραστο R‘n’B της κάθε Ashanti (“Over”) ή του κάθε Raphael Saadiq (“Be Here”), την ψευτομαγκιά της Foxy Brown (“Touch Me Tease Me”), διάφορους βαρύμαγκες που θέλουν ντε και καλά να μας πουν για το πουλί τους σαν τον DMX (“Party Up”) ή κάποιους πολυπλατινένιους μα μάλλον αδιάφορους αστέρες σαν τον Ludacris ή τον Cam’Ron.

Μένει έτσι κανείς με ανάμεικτα συναισθήματα, αν ψάχνει για κάτι με ουσία. Την παρούσα συλλογή επομένως θα ευχαριστηθούν όσοι δεν παρακολουθούν παρά επιφανειακά τη μουσική αυτή ή όσοι δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν ψάχνοντας έναν κατατοπιστικό μπούσουλα για το τι κυριαρχεί στις ΗΠΑ.

sound

Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις