ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

Goin' Through - Veto

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκαπέντε μήνες μετά το χρυσό νούμερο ένα "Vendetta" και περίπου 4 χρόνια μετά το κλασικό πλέον "La Sagrada Familia" οι Goin' Through, το πλέον επιτυχημένο και αναγνωρίσιμο Hip Hop group της Ελλάδας, επιστρέφει με έναν από τους πιο αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς. Το "VETO" είναι πλέον στα δισκοπωλεία.

Το πρώτο πράγμα που κερδίζει την προσοχή με την πρώτη ακρόαση του album είναι μια σαφής πιο χορευτική και ηλεκτρονική διάθεση μουσικά, ενώ στιχουργικά κυριαρχεί ένας πιο προσωπικός εσωτερικός παλμός. Βέβαια δε λείπουν οι κοινωνικοπολιτικές αναφορές και ο καυστικός στίχος, σήμα κατατεθέν της διαχρονικής πορείας του Νίκου "Nivo" Βουρλιώτη και του σχήματος.

Το "VETO" ξεκινάει με την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία "Κλείστε μου το στόμα", ενώ αξιομνημόνευτα είναι επίσης η "Κάρτα", "Φτου σου!" και "Μίλα σε μένα". Εδώ θα βρείτε επίσης και το remix της τεράστιας επιτυχίας "Ψηλά το κεφάλι", αυτή τη φορά με τον Ταραξία και τον Ισορροπιστή. Δε λείπουν βέβαια και οι συμμετοχές, αρκετά ενδιαφέρουσες και αυτή τη φορά, όπως σε κάθε δίσκο των Goin' Through: Τζώρτζια (από τους "Μπλε"), Δήμος Μπέκε, Δημ. Μετζέλος (από τα "Ημισκούμπρια" στο απολαυστικό "Πίνω") και βέβαια το ρόστερ του Family: Ταραξίας, Θηρίο και Νέβμα.Τη μουσική επιμέλεια έχει όπως πάντα ο Μιχάλης Παπαθανασίου, με τη συνεισφορά του Δημ. "Funkyfly" Σταματίου και Βαγγέλη "Dj Rico" Σερίφη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Goin' Through κυκλοφόρησαν με μεγάλη ανταπόκριση το "VETO" σε μορφή memory stick πριν την επίσημη κυκλοφορία στα δισκοπωλεία, μια κίνηση πρωτοπορειακή, που θέτει τα στάνταρ στη νέα μουσική πραγματικότητα.

Οι GOIN' THROUGH ασκούν "VETO" και τα λένε όπως εκείνοι ξέρουν!

ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ

Είναι γεγονός ότι οι Goin' Through είναι το πιο γνωστό και πετυχημένο hip hop συγκρότημα της Ελλάδας που τους έφερε σε επαφή με το ευρύ κοινό. Θα περίμενε κανείς να προσπαθήσουν να επαναλάβουν την επιτυχία τους ακολουθώντας την ίδια συνταγή, ωστόσο προβάλλουν μια διαρκή διάθεση για εξέλιξη.

Φυσικά και στο «Veto» θα συναντήσετε το γνωστό ύφος του συγκροτήματος, τους στίχους που τα χώνουν και τους catchy ρυθμούς. Ωστόσο, έχουνε γίνει πιο προσωπικοί αυτοί τη φορά, μετριάζοντας την περιαυτολόγηση (είμαστε οι καλύτεροι, οι πιο πετυχημένοι, όλοι μας ζηλεύουν κτλ) που είχε αρχίσει να γίνεται κουραστική. Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην παραγωγή (όπως συνήθως στις hip hop δουλειές), δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Διασκέδασα πολύ με το «Πίνω», όπου ο Δημήτρης Μετζέλος εκθειάζει για ακόμα μια φορά το ταλέντο του, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να πεις πολλά χωρίς να χάνεις το χιούμορ σου.

Απ' την άλλη, κάποια τραγούδια θα 'ταν καλύτερα να μην υπήρχαν, καθώς αφαιρούν από τον δίσκο, αντί να προσθέτουν. Σε γενικές γραμμές πάντως, είναι ένας καλός δίσκος που δεν θα απογοητεύσει τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ALBUM

01. ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ
02. ΚΑΡΤΑ feat NEBMA
03. ΦΤΟΥ ΣΟΥ feat ΤΑΡΑΞΙΑΣ
04. ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΕΙΣ feat ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ & ΔΗΜΟΣ ΜΠΕΚΕ
05. ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ
06. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ feat ΤΑΡΑΞΙΑΣ
07. ΦΙΡΜΕΣ feat ΘΗΡΙΟ
08. ΠΙΝΩ feat ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ
09. VETO feat ΘΗΡΙΟ & ΤΑΡΑΞΙΑΣ
10. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
11. ΓΙΑ ΣΕΝΑ feat ΤΑΡΑΞΙΑΣ
12. ΜΙΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ feat ΤΖΩΡΤΖΙΑ & ΤΑΡΑΞΙΑΣ
13. ΠΟΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ
14. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (Remix) feat ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ & ΤΑΡΑΞΙΑΣ
15. ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ (Radio edit)

sound
Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις