ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

::Ο Κόμης Χ δηλώνει : Έλενα Παλαιολόγου::


  1. ΚΟΜΗ – Χ ή Λευτέρη , χαιρόμαστε πολύ που μας δίνεις την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε . Καλώς ήρθες λοιπόν στο SUN. Καλώς σας βρήκα!
  2. Γεννήθηκες στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσες στην Καστοριά . Στην παιδική σου ηλικία τι είδους μουσικά ακούσματα είχες ? Δε θα πω ψέματα…Όταν ήμουν πιτσιρικάς άκουγα MC Hammer,Vanilla Ice! Πάντως θυμάμαι πως η πρώτη κασέτα που είχα αγοράσει ήταν του Ice T το Original Gangsta. ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. ¶κουγα τα πάντα από μουσική. Και τώρα πια μπορώ να πω πως σίγουρα δεν ακούω μόνο χιπ χοπ.
  3. Ασχολείσαι αρκετά χρόνια με την μουσική . Πως ξεκίνησες και γιατί ? Δεν θυμάμαι πως ξεκίνησα ακριβώς. Θυμάμαι πως έγραφα πολύ και προσπαθούσα αυτά που γράφω να έχουν ομοιοκαταληξία. Ύστερα τα πρόβαρα πάνω σε γνωστά beat instrumental και αυτό ήταν όλο. Τρόπος έκφρασης ήταν πάντα για μένα μάλλον. Πολλά πράγματα που ήθελα να πω και να φωνάξω τα έγραφα κάτω και τα ράπαρα.
  4. Ήσουν μέλος του group «031» που απ΄ ότι γνωρίζουμε δεν υφίσταται πια. Γιατί είναι τόσο δύσκολη η μακροχρόνια πορεία ενός group στην συγκεκριμένη χώρα ? φταίει η κουλτούρα ? φταίει η αυτοπροβολή που επιθυμεί ο καθένας για τον εαυτό του και μόνο ? Η φιλοδοξίες είναι ισχυρότερες από τις φιλίες ?
  Α δεν έχω ιδέα…Εμείς πάνω κάτω είμαστε ακόμα φίλοι. Δεν έχουμε πρόβλημα να βρεθούμε και να πάμε όλοι μαζί για καμία ρετσίνα ή να τα πούμε. Δεν είμαστε μαλωμένοι δηλαδή. Το συγκρότημα απλά δεν άντεξε λόγω προσωπικών προβλημάτων. Υπήρχαν και οι αποστάσεις. Εγώ σπούδαζα ¶μφισσα, ο Diveno Αγγλία και Jamster με Dogmother εδώ Σαλόνικα. Ήταν κάπως δύσκολο καταλαβαίνεις. Εγώ σε όλους μας εύχομαι ότι καλύτερο…
  5. Το hip-hop ξέρουμε ότι χρησιμοποιεί ρύμες αιχμηρές . Είναι ένα είδος επαναστατικής μουσικής ? Ένας τρόπος αντίδρασης για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ? Εσένα τι σε οδήγησε σε αυτό το είδος ?
  Όπως είπα και πιο πριν έγραφα πάντα... Και το χιπ χοπ ήταν η μουσική που με μάγεψε. Ο ρυθμός, To beat...Αυτό το κάτι ωμό. Το να ραπάρει κάποιος είναι και εύκολο… Το δύσκολο είναι αυτά που λες ο άλλος που σε ακούει να τα νιώθει… Να σε καταλάβει. Θέλει ψυχή το άθλημα! Εγώ ότι λέω το εννοώ. Ελπίζω και εύχομαι πως όποιος με ακούει να το καταλαβαίνει αυτό…
  6. Πήρες το 2007 το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης , κάτι για το οποίο ήμασταν απόλυτα σίγουροι. Τι σημαίνει για σένα αυτή η διάκριση . Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την μουσική και κυρίως για το hip-hop?
  ΜΆ αρέσει που ήταν όλοι σίγουροι εκτός από εμάς που φτιάξαμε το κομμάτι!! Αυτή η διάκριση σημαίνει πολλά για μένα. ΚατΆ αρχήν σημαίνει πως ο κόσμος γούσταρε το κομμάτι! Πράγμα πολύ σημαντικό. Σημαίνει πως κάτι πολύ δικό μου (στιχουργικά) το δέχτηκε ο κόσμος και ταυτίστηκε με αυτό. Το μήνυμα είναι αισιόδοξο και ενθαρρυντικό για αυτούς που ασχολούνται με το είδος. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως επιτέλους αυτή η μουσική γίνετε αποδεκτή από το ευρύ κοινό αλλά και από θεσμούς σαν το φεστιβάλ. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!
  7. Υπάρχουν άνθρωποι και ΜΜΕ που να δίνουν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες ? Εσύ έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε στηρίζουν και σε ακολουθούν ? Μπορεί ένας νέος να παλέψει μόνος του ?
  Τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα. Υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε και στηρίζουν κάθε διαφορετική προσπάθεια. Αλλά αυτό δεν αρκεί κιόλας. Όλα είναι λεφτά! Δυστυχώς… Εγώ δεν έχω παράπονο. Το όνειρό μου έχει ήδη γίνει πραγματικότητα. Οπότε όλα καλά! Έχω ανθρώπους που βοηθάνε και στηρίζουν και τους ευχαριστώ γιΆ αυτό. Ένας νέος μπορεί να παλέψει μόνος. Μέχρι τελικής πτώσεως… Απλά να είναι έτοιμος ψυχολογικά γιΆ αυτή την πτώση. Δεν λέω πως σίγουρα θα αποτύχει αλλά μπορεί…
  8. Πες τη γνώμη σου για την σημερινή Ελληνική μουσική . Τι θα διέγραφες (θα εξαφάνιζες) και τι θα πρόσθετες ? Υπάρχει είδος Ελληνικής μουσικής που να μπορείς να ακούσεις ευχάριστα ?
  Υπάρχουν καλλιτέχνες που μπορώ να ακούσω άνετα. Είμαι λίγο ρεμπέτης πάντως. Τα παλιά ρεμπέτικα ας πούμε τα γουστάρω πολύ! Τώρα η σημερινή ελληνική σκηνή είναι κάπως…δεν ξέρω. Δεν θα εξαφάνιζα τίποτα. Απλά θα ήθελα να δω κάποιους που αξίζουν πιο πολλά απΆ όσα παίρνουν να τα παίρνουν και αυτούς που δεν τους αξίζουν όλα αυτά που έχουν να πάρουν λιγότερα. Όσα αξίζουν δηλαδή. Και επίσης θα ήθελα να ακούσω επιτέλους τραγούδια με νόημα να ακούγονται. Όχι άλλους χωρισμούς και κλάματα για δήθεν αγάπες. Κουράστηκα!
  9. Ας πάμε τώρα στο «ΚΟΜΗΣ-Χ» . Τι σημαίνει ? Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο όνομα ?
  Το Κόμης Χ είναι η ισορροπία μου. Κόμης είναι κάποιος με κύρος, κάποιος σημαντικός. Το Χ είναι το άγνωστο Χ των μαθηματικών. Δηλαδή μπορεί να φτάσω κάπου, να γίνω κάτι «μεγάλο» αλλά στην τελική δεν είναι και κάτι αυτό. Παραμένω εγώ! Αυτός που ήμουνα πριν από όλα. Διάσημος για κάποιους, άσημος για περισσότερους…και το αντίστροφο!
  10. Γνωρίζουμε 2 δουλειές σου που έγιναν σε συνεργασία με την “smile records” . Η μια «καλή συνέχεια» και η νέα «χάος εν τάξει» . Μίλησέ μας για αυτές τις δουλειές .
  Αυτά είναι τα παιδία μου. Προσωπικές αφηγήσεις από μένα για σένα. Δεν υπάρχει διαφορά πραγματικά… Αυτά τα cd είμαι εγώ κατά το 90%. Το άλλο 10% το κρατάω για την πάρτη μου! Απλά στο ΅ Καλή συνέχειαΆ η μουσική παραγωγή ήταν όλη του Diveno ενώ στο “Χάος εν τάξειΆ έχω” συνεργαστεί με πολύ κόσμο μουσικά. Δηλαδή έχω μουσικές από Diveno, Dj Rico( Nέβμα, Goin Through), Dj Space (SMA), Tyler (Pro Sinnerz), Prophet of Noise, Α. Μαρκατη και 3 μουσικές δικές μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτοί οι άνθρωποι μου εμπιστεύτηκαν τις εμπνεύσεις τους! Και το καλύτερο απΆ όλα είναι πως όλοι τους είναι φιλαράκια! Ελπίζω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους…
  11. Το τραγούδι «αγάπη είναι» , αγαπήθηκε αμέσως από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων . Είναι σαν να είχαμε όλοι ανάγκη να ξανακούσουμε τον ορισμό μιας λέξης που συχνά ξεχνάμε ακόμη και να σκεφτούμε πόσο μάλλον να πούμε . Είναι σαν να επαναπροσδιορίστηκε μέσα μας . Ένα σπουδαίο τραγούδι απλό και καθαρό . Η δική σου γνώμη γιΆ αυτό ?
  Δεν έχω να πω κάτι γι΄ αυτό…Χαίρομαι που ο κόσμος το είδε έτσι. Έτσι ακριβώς ήθελα να γίνει…Τα είπες εσύ για μένα. Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο που το πήρε έτσι το κομμάτι.
  12. Ποια είναι τα όνειρά σου ? Σκέφτεσαι το μέλλον ή είναι κάτι που δεν σε απασχολεί ? Που θέλεις να φτάσεις ?
  Το μέλλον μου το σκέφτομαι αλλά δεν μπορώ να πω πως αν κάποιος μου έλεγε να σταματήσω τώρα θα τα έβαφα και μαύρα. Το αρχικό Όνειρο έγινε πραγματικότητα… Αυτό ήταν να δω το άλμπουμ μου στα δισκοπωλεία. Είναι αστείο όμως γιατί όσο ανεβαίνεις θέλεις η επόμενη στάση να είναι ακόμα πιο ψηλά. Δεν σταματώ λοιπόν ακόμα. Έχω κι αλλά να δώσω και θα προσπαθήσω να τα δώσω όσο καλύτερα μπορώ.
  13. Καταλαβαίνουμε ότι θέλεις κάθε φορά , με κάθε τραγούδι σου , να πεις κάτι . Να στείλεις μηνύματα . Οι αποδέκτες σου στα μηνύματα αυτά ποιοι θέλεις να είναι ?
  Όλος ο κόσμος… Δεν απευθύνομαι κάπου συγκεκριμένα. Όποιος θέλει να ακούσει ας ακούσει!
  14. Τι δεν θα άλλαζες ποτέ στην ζωή σου ?
  Τη ζωή μου! 15. Τι είναι αυτό που θαυμάζεις , αυτό που φοβάσαι & αυτό που αγαπάς ?
  Θαυμάζω όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα στις πίκρες και στεναχώριες τους χαμογελούν και το εννοούν. Φοβάμαι τα ύψη και αγαπώ τη μουσική! Χωρίς αυτή απλά θα πέθαινα…
  16. ΚΟΜΗ-Χ , σΆ ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη . Εμείς θα συνεχίσουμε να σε ακούμε δυνατά και ευχόμαστε και ο κόσμος το ίδιο . Να είσαι καλά και να συνεχίσεις να εκφράζεσαι με τόσο δημιουργικό τρόπο.
  Εγώ ευχαριστώ…Εύχομαι τα καλύτερα!!

  Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις