ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

::O Κόμης Χαοτίκος ξανά : hiphopmusical.eu::    1)Καταρχάς πες μας μερικά πράγματα για όλη την καριέρα σου στο hip hop. Τι σε ώθησε σε αυτό το είδος μουσικής; Ε καλά, δεν πιστεύω πως έχω κάνει και καμιά καριερα! Αλλά υπάρχω σε αυτή τη μουσική σκηνή αρκετά χρόνια τώρα. Πρωτοάκουσα αυτή τη μουσική πιτσιρικάς. Κάπου 10-11 χρονών. Και τα πρώτα ακούσματα μου ήταν Dr.Dre,Ice T. Ερωτεύτηκα αυτό τον ωμό ήχο που είχαν τότε τα κομμάτια αυτά. Από τότε δεν υπήρχε γυρισμός. Εθίστηκα! 2)Ποσό βοήθησε την καριέρα σου η πρωτιά σου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης; Αρκετά...Όχι τόσο πολύ όσο πιστεύουν αρκετοί αλλά σίγουρα με βοήθησε. Εγώ χάρηκα την όλη διαδικασία και καταχάρηκα την πρωτιά. Άνοιξαν κάποιες πόρτες αλλά πιο πολλές έμειναν κλειστές! 3)Τι το ξεχωριστό προσφέρεις μέσα από τον νέο σου δίσκο; Ποια η βασική του διάφορα από τους προηγούμενους; Αυτός ο δίσκος είναι πιο ολοκληρωμένος από όλες τις απόψεις. Στιχουργικά, ερμηνευτικά, μουσικά... Πιστεύω πως κάπου μέσα στο δίσκο ο καθένας θα μπορέσει να ταυτιστεί έστω σε ένα κομμάτι. Είναι ένα άλμπουμ με το οποίο μπορείς να σκεφτείς να συγκινηθείς να γελάσεις να χορέψεις... Όλα μέσα στη ζωή είναι... 4)Η πρωτιά σου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αύξησαν τις πωλήσεις της νέας σου δισκογραφικής δουλείας; Δεν έχω ιδέα!! Ειλικρινά...Δεν έχω ρωτήσει ακόμα... Πλακά πλάκα κάτσε να κάνω κάνα τηλεφώνημα!
    5)Πιστεύεις πως στο σημερινό χάος που ζούμε μπορεί κάποιος να ζήσει την αγάπη όπως την περιγραφείς στο τραγούδι σου «Αγάπη είναι» Αυτό το κομμάτι λέει τα πιο άπλα πράγματα και ταυτόχρονα τα πιο όμορφα... Ο καθένας μπορεί να τα δει. Ο καθένας μπορεί να τα ζήσει. Άπλα όλοι μας είμαστε τόσο πιεσμένοι και στρεσαρισμένοι από την καθημερινότητα μας που όλα αυτά τα ξεχνάμε. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί ένιωσα ελεύθερος από όλα κάποια στιγμή και μπόρεσα να γράψω ένα κομμάτι που το αγάπησε ο κόσμος όσο το αγάπησα κι εγώ! 6)Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να κανείς εμφανίσεις στην τηλεόραση; Θα σε ξαναδούμε να εμφανίζεσαι σε κάποια εκπομπή; Δεν ήταν δίκια μου ιδέα. Η εταιρία το πρότεινε κι εγώ δεν είπα όχι. Ο κόσμος μπορεί να μάθει για μένα από τη μουσική αλλά μπορεί να με μάθει και από τη τηλεόραση... Οπού κι αν πάω είμαι εγώ. Δεν υποκρίνομαι! Είναι σαν να με ρωτάς γιατί δίνω αυτή τη συνέντευξη τώρα. Είναι ο ίδιος λόγος! Και όλο και κάπου θα με ξαναδείς... Και πίστεψε με δεν πάω σε όλες τις εκπομπές τις οποίες μου προτείνουν. 7)Ποιες οι εμπειρίες σου από τα φετινά βραβεία του MAD; Σου άρεσε σαν εμπειρία; Θα ξαναπάς; Μια χαρά περάσαμε. Είχα καλή παρέα. Σαν εμπειρία ήταν κουραστικά αλλά εμείς τα κάναμε όλα ...! Καταλαβαίνεις! Αν θα ξαναπήγαινα τώρα είναι πάντα ανάλογα με την πρόταση που θα γίνει.
    8)Πως πηρές εσύ και ο Αδάμαντας την απόφαση να συνεργαστείτε με έναν καλλιτέχνη οπός ο Νίνο; Δεν το βλέπω σαν συνεργασία. Συνεργασία θα ήταν αν έμπαινε στο δίσκο μου ή στων PRO τον δίσκο. Άπλα βρεθήκαμε με το Νίνο στην ιδία σκηνή και είπαμε ένα τραγούδι μαζί. Και πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος πως το κομμάτι αυτό το είχαμε κάνει εμείς πολύ πιο νωρίς. Δεν είπαμε κάτι άλλο. Δεν γράψαμε κάτι άλλο. Είπαμε το κομμάτι μας. Και όσοι λένε πως καταστρέψαμε ένα κλασσικό κομμάτι των Νιρβάνα, οκ, γνώμη τους. Θέλω άπλα να ξέρουν όλοι αυτοί πως εμείς σεβόμαστε το συγκρότημα αυτό παρά πολύ. Οπότε το λεμέ ζωντανά το κομμάτι στην αρχή του κομματιού πάντα φωνάζουμε "Kurt Cobain rest in peace!!". Δεν υπάρχει τίποτα παρά αγάπη για τους original δημιουργούς. 9)Τελευταία πολύ υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση του επίπεδο του Hip Hop στην Θεσσαλονίκη. Συμφωνείς μαζί τους; Πιστεύεις πως μπορείτε να συγκριθείτε με Αθηνά; Υπάρχει πολύ κίνηση εδώ πάνω! Γουστάρω! Αλλά πάντα υπήρχε... Τώρα το προσέχει ο κόσμος. Αλλά ποτέ δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω Θεσσαλονίκη με Αθήνα. Έχω σεβασμό για όλους. Ο καθένας κάνει το κομμάτι του. Βοηθούμε τη μουσική. Το μονό που θέλω να ακούω είναι καλή μουσική! Και δεν είμαστε μονοί μας. Υπάρχουν σχήματα πολύ αξιόλογα από όλη την Ελλάδα. Τώρα μου ήρθαν στο μυαλό οι Απέχεις ας πούμε. Τα παιδιά δεν είναι ούτε από Σαλόνικα ούτε από Αθήνα. Καλή μουσική... Δεν με νοιάζει από πού. 10)Αν δε κάνω λάθος το πρώτο σου Nickname ήταν το Kidd Stylez. Γιατί το άλλαξες σε Κόμης Χ; Ναι έτσι είναι... Το άλλαξα όταν αποφάσισα να συνεχίσω μονός να γράφω. Ήθελα να αλλάξω γενικά και είπα σαν καλή αρχή θα ήταν να αλλάξω και το παρατσούκλι.
    11)Ανέφερε μας μερικά πράγματα για τους 031. Πως ξεκίνησε αυτό το Crew? Τους αναφέρεις στην αρχή του κομματιού Nirvana. Tι έχει γίνει τελικά, διαλυθήκατε; Αυτό το σχήμα ξεκίνησε από έμενα, Jamster, Diveno, Dogmother. Ξεκινήσαμε να κάνουμε κομμάτια μαζί και γουστάραμε πολύ τη φάση. Βγαίναμε πολύ ωραία και είμαστε και όλοι φίλοι οπότε περνούσαμε και καλά. Πολύ σημαντικό αυτό. Μετά έγιναν πολλά και ψιλοχαθηκαμε. Έτσι σιγά διαλύθηκε η φάση. Δεν μαλώσαμε ποτέ πάντως. Κάποιες παρεξηγήσεις ήταν που λύθηκαν. Πάντα αναφέρω τους 031 όμως. Είναι ένα κομμάτι μου και δύσκολα θα ξεχαστεί! 12)Υπάρχει πλέον μια συνεχείς συνεργασία σου με τους Pro Sinners καθώς ετοιμάζετε τραγούδια μαζί, εμφανίσετε ζωντανά μαζί, τι να περιμένουμε στο μέλλον από αυτή την φιλιά; Πολλά! Με τα παιδιά δέσαμε καλά... είμαστε φίλοι και όπως είπα και πριν αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό! Ετοιμάζουμε κι αλλά κομμάτια και άλλες ζωντανές εμφανίσεις! 13)Υπάρχουν νομίζεις ρατσισμός και στερεότυπα στο hip hop; Γιατί πολλοί κατακρίνουν τα νέα άτομα, και κυρίως τους MCs που προσπαθούν να βγάλουν κάτι δικό τους στη σκηνή; Εγώ πάντα λέω το έξης ...Κάνε ότι γουστάρεις! Αν το κάνεις με αγάπη όλο και κάποιος θα ακολουθήσει. Μην φοβάσαι τίποτα. Αν και είμαστε λίγο καβούρια, οπότε πάει να βγει ένα από το κουβά του ένα άλλο θα το αρπάξει και θα το κατεβάσει, οι ισχυροί θα νικήσουν! Και καλό θα ήταν να είχαμε ακροατές και όχι μονό «κριτές»! 14) θέλεις να προσθέσεις κάτι; Θα ήθελα να πω στο κοινό να έχουν τα αυτιά τους ανοιχτό. Να ξεχωρίζουν τι γουστάρουν και τι όχι. Αυτιά και μυαλά ανοιχτό! Όλα είναι στο μυαλό αλλά για να είναι έτσι πρέπει το μυαλό να λειτούργει... Όλοι έχουν γνώμη και ειλικρινά όλες είναι δέκτες. Δεν μπορεί να σε γουστάρουν όλοι... Ευχαριστούμε πολύ.


    Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις