ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

::O Producer/Παραγωγός των Pro Sinnerz : hiphopmusical.eu::


  Από πότε άρχισες να ακούς Hip Hop και πότε πρωτοασχολήθηκες με το Djing και με το Producing;
  Άρχισα να ακούω Hip Hop από το 1989.Μεγάλωσα στην Γερμανία, όπου η κουλτούρα ξεκίνησε την ίδια εποχή με την Αμερική, οπότε ήταν δύσκολο να την αποφύγεις..Με το Djing άρχισα από το 2001,σαν party Dj, όχι σαν turntableist και σαν Producer αρχές 2002.
  Τι σε έκανε να διαλέξεις το Djing και όχι το Rap;
  Δεν έχω καλή φωνή, δεν έχω καλό flow πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για να γίνεις καλός mc, και είναι κάτι το οποίο πολλοί στην χώρα μας δεν έχουν καταλάβει. Αν δεν είσαι καλός mc, μην πιάνεις το Mic μέχρι να γίνεις!!! Το Djing με τράβηξε, γιατί είναι πολύ ωραίο feeling να βάζεις μουσική σε parties και να χορεύει ο κόσμος με τον ρυ8μό που επιβάλεις!
  Πότε συνάντησες πρώτη φορά τον Αδάμαντα; Οι Pro Sinners πως προέκυψαν;
  Το 2000 γνώρισα τον Αδάμαντα και από τότε είμαστε αχώριστοι Φίλοι. Ο Αδάμαντας ασχολούταν με την Rap Music σαν mc από το 1994 και όταν άρχισα να κάνω Beats, στράφηκα σε αυτόν γιατί ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είχα δίπλα μου, που "ραπαρε" σωστά και έγραφε καλές ρίμες. Μια μέρα πήρα το acapella από το κομμάτι "Ρεκόρ Guiness" που είχε γράψει ο Αδάμαντας με τον Sade, έκανα ένα Remix και συνέχισα να του δίνω κομμάτια, μέχρι που αποφασίσαμε να κάνουμε group. Πως αποφάσισες να βάλεις εκτός από καθαρά Hip Hop ήχους και άλλους στις παραγωγές σου;
  Αυτό ήταν κάτι εντελώς φυσιολογικό για μένα και για τους Sinnerz. Δεν ακούμε μόνο Hip Hop και τα groups που μας επηρέασαν να κάνουμε μουσική έχουν βάλει διάφορους ήχους εκτός hip hop στα κομμάτια τους. Ήταν πολύ λογικό να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Ο ήχος μας μπορεί να διαφέρει αλλά δεν παύει να είναι Hip Hop.
  Ποτέ ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκες σε κοινό;
  Ήταν το 2003 στην Καβάλα στο Μαγαζί Νησί. Κάπου κυκλοφορεί και video. Τραγικό Live για μας. Χωρίς πρόβα, χωρίς να ξέρουμε που πάνε τα τρία, μεθυσμένοι, εγώ με σπασμένο δάχτυλο και πολύ άγχος...Πολύ Αστείο να το θυμάσαι.
  Βγάλατε μαζί με τον Αδάμαντα το Lp Nothing is Concidence, μία δουλειά που πολλοί κατέταξαν στις καλύτερες του 2007. Ποιες οι εντυπώσεις σου κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης και ποιες όταν βγήκε ο δίσκος στην αγορά;
  Όταν γράφαμε τον δίσκο, το κάναμε χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι, η να έχουμε κάποιο στόχο τρελό. Τo μόνο που θέλαμε ήταν να κάνουμε ένα album το οποίο θα γουστάραμε να ακούμε, και επίσης να γουστάρει και όποιος το ακούσει!!Και φυσικά να έχουμε κάτι στα χέρια για το οποίο θα ήμασταν περήφανοι!!Η ημέρα που το κρατήσαμε στα χέρια το cd, ήταν μέρα που δε θα ξεχάσουμε ποτέ πιστεύω!!Δυστυχώς μαζί με το cd ήρθαν και πολλά ανάποδα, όπως η μη κυκλοφορία του στα καταστήματα λόγο δισκογραφικής εταιρίας, πράγμα που μας ανάγκασε να το πουλάμε στα lives, στο "myspace" και σε μικρά δισκοπωλεία που προσφέρθηκαν να μας υποστηρίξουν.
  Πως προέκυψε η ντουντούκα που χρησιμοποιείς στα lives;
  Η ντουντούκα ήταν κάτι που είδα να χρησιμοποιεί ο Scott Weiland τον Stone temple Pilots. Ζήλεψα και πήρα μια!!
  Ποιον έλληνα Hip Hop Dj παραγωγό σέβεσαι;
  Διάφορους..Εισβολέα,Eversor,Strider,Dj Alx,Dj Space,Prophet of Noise,Diveno,Sifu Versus,Dj Secret,Λήψη...H Ελλάδα έχεις Beatmakers που μπορούν να ακουστούν πολύ άνετα και στο εξωτερικό.
  Πιστεύεις πως το ελληνικό Hip Hop διανύει μια περίοδο άνθησης
  Θα έλεγα ότι λόγο "myspace" πολλοί θέλουν να ακουστούν όπως τα πρότυπα τους και γι’αυτό έχει ανεβεί το επίπεδο στα καλά groups. Αλλα το κακό είναι ότι πάλι λόγο "myspace" κάθε ένας γράφει κάτι στο σπίτι του και κάνει artist page με σάπιο υλικό. Είναι σωστό να πούμε ότι και καλύτερα και χειρότερα δεν γίνεται για το ελληνικό hip hop!!
  Το μετάνιωσες ή όχι που ως Pro Sinners μπήκατε σε εταιρία; Ο επόμενος δίσκος σας θα βγει από εταιρία; Θα πουλιέται από μαγαζιά;
  Δεν το μετάνιωσα και ας έγινε ότι έγινε. Δεν θέλω να βγάζουμε σαν Sinnerz αποκλειστικά cd στο internet για download μονο. Θέλω το cd να βγάνει επίσημα, να υπάρχει κάπου και ας μην το πάρει κανεις, ας το κατεβάσουν όλοι! γιατί δεν το αποφεύγεις!!και εννοείτε ότι το επόμενο cd θα βγει σε εταιρία, και μάλιστα σε καλύτερη που θα μπορεί να χειριστεί το όνομα Professional Sinnerz!!!
  Πως σου φάνηκε η εμφάνιση σου στην εκπομπή του Mega; Ήταν μια θετική ή μια αρνητική εμπειρία;
  Προσωπικά δεν μου άρεσε, γιατί είδα την σαπίλα που υπάρχει στην Ελληνική Tv και ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε σαν group και θα το ξανακάνουμε οποτε ξανατύχει, αλλα χωρίς τον ενθουσιασμό που είχαμε
  Ποια η άποψη σου για την διάδοση του hip hop στην Θεσαλλονίκη, υπάρχει μεγάλη απήχηση από το κοινό;
  Πιστεύω ότι η απήχηση του Hip Hop στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καλό βαθμό, πράγμα που φαίνεται στα lives και στα parties που γίνονται στην πόλη μας. Γενικά θα έλεγα ότι το κοινό σε όλη την Ελλάδα έχει όρεξη και είναι πωρωμένο και υποστηρίζει όπου και όπως μπορεί!
  Ασχολείσαι καθόλου με τα υπόλοιπα στοιχειά του Hip Hop;
  Η αλήθεια είναι πως όχι..χεχεχεχεχε
  To να αρχίσει να ασχολείται κάποιος με το DJing δεν είναι εύκολη απόφαση καθώς απαιτούνται πάθος για το αντικείμενο, κατάλληλος εξοπλισμός και ικανότητα. Τι έχεις να συμβουλεύσεις τους ενδιαφερόμενους για να κάνουν μια καλή αρχή;
  Θα έλεγα σε οποιονδήποτε στη χώρα μας που θα ασχολούταν με οποιοδήποτε στοιχείο του hip hop, να εξασκείται σε ότι διαλέξει κάθε μέρα!!Να κάνει beats κάθε μέρα, να ραπάρει κάθε μέρα, να βάφει και να σχεδιάζει κάθε μέρα κτλ... Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι και άλλη μετριότητα στην κουλτούρα μας. Φτάσετε σε ένα επίπεδο με αυτό που σας αρέσει να ακούτε και να βλέπετε, και μετά βγείτε στην Φόρα!!Δεν κερδίζεις τίποτα με το να σου λένε καλή προσπάθεια! Κάνε τον κόσμο να λέει ότι σε γουστάρει όπως είσαι!!!

Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις