ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

::29 Ιουνίου 2009 @ Καλαμαρία::


  Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιουνίου και η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει, 2 μέρες έμεναν για την απαγόρευση του καπνίσματος ενώ για την συναυλία της ιερής οικογένειας ούτε δέκα ώρες. Παρά τον εξαιρετικά σκατά καιρό και τις δυσοίωνες προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας αποφάσισα πως θα παρεβρισκόμουν στον εν λόγω event. Έτσι αφού γέμισα ένα σακίδιο με αδιάβροχο, νερό και βίντεο κάμερα πήρα τον δρόμο για την Καλαμαριά.
  Εξ αρχής προμηνύθηκε ότι ο κόσμος θα ήταν πολύς , καθώς σε κάθε στάση του λεωφορείου –αρχής γεννωμένης από τον τερματικό σταθμό – τουλάχιστον τρία άτομα (είτε κοριτσάκια με μπλουζάκια της Βανδή είτε μαντράχαλοι με καπέλα αλυσίδες και φαρδιά) ρωτούσαν αν το συγκεκριμένο λεωφορείο περνούσε από το γήπεδο του Απόλλωνα. Μετά από τον αγώνα που έδωσα για να μπω στον χώρο της εκδήλωσης ακολούθησε ο αγώνας για την εύρεση θέσης. Σαν καταιγιστικός που είμαι μπόρεσα να κάτσω στην πιο περίοπτη θέση , στις θέσεις των επισήμων (παρακαλώ δίπλα στον νομάρχη). Αφού βολεύτηκα και έστησα την κάμερα μου περίμενα την έναρξη.
  Η ώρα ήταν περασμένες 21:40 και κανένας δεν ήταν στην σκηνή. Μετά από 1-2 λεπτά ανεβαίνει ένα άγνωστο παλικάρι και αφού λέει 2-3 γνωστά κομμάτια φεύγει. Η πρόβα τζενεράλε των ηχητικών έλαβε τέλος και το μικρόφωνο παρέλαβε ένα κύριος ντυμένος πραγματικά σαν λατέρνα. Ρωτώντας τους μπροστινούς μου , ενημερώθηκα πως αυτός o καλοντυμένος άντρας ήταν ο Μάξιμος (όχι από τους Twinz). Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν πως αυτός που μας έλλειπε ήταν ο φίλος μας ο Ominus ο οποίος συμμετείχε στο μοναδικό κομμάτι του Μάξιμου. Αφού μας τα έκανε τσουρέκια επιτέλους έφυγε.
  Τα φώτα σβήνουν και ακούγονται τα γνωστά γέλια. Μιχάλης Παπαθανασίου στα πλήκτρα, dj Rico στα decks και Ισορροπιστής και Νίκος Nivo Βουρλιώτης στα μικρόφωνα. 12 παρά και το στάδιο να σειέται. Με την λήξη του κομματιού μας χαιρετούν και μας καλησπερίζουν. Καθώς ήμασταν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο το επόμενο κομμάτι είχε κάποια σχέση με την τοποθεσία, «και εγώ σου τα πα φέρθηκες σκάρτα άλλη μια φορά σου βγάζω κόκκινη κάρτα».
  Πριν αρχίσουν το χώσιμο έπεσαν πολλές μπιχτές για τους φίλους μας. Ευθύς αμέσως ακολουθεί το μην κάνεις πως δεν θυμάσαι από τους Νέβμα , και όλοι παθαίνουνε αλτσχάιμερ. Και ενώ όλοι περιμέναμε κάποιο ανάλογο κομμάτι στο ύφος του προηγούμενου σκάει ένα κομμάτι που περιείχε την λέξη μαλάκας 10 ολόκληρες φορές. Και ο Νίκος Β και ο Π συνέχισαν τις μπιχτές προς τους καλούς μας φίλους ιδίως ο τελευταίος. Επίσης έπαιξαν το ψηλά το κεφάλι (δυστυχώς ο Ισορροπιστής δεν έκανε freestyle αλλά έπαιξε το κουπλέ του από το ρεμιξ).Εν συνεχεία ο Νίκος ο Βουρλιώτης ευχαρίστησε τους παράγοντες της Παέ Καλαμαριάς που διοργάνωσαν την όλη εκδήλωση και δήλωσε χαρούμενος που ο Θεός Απόλλωνας σώθηκε από τα χρήματα των εισιτηρίων.
  Ο Ισορροπιστής συνέχισε τις δηλώσεις ζητώντας να κάνουμε θόρυβο. Ο Nivo πρόσθεσε πως όταν θα ερχόταν η Βανδή θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερο πανικό αλλιώς θα τρώγαμε πέντε μέρες φυλακή. Όπως καταλάβατε έπαιξαν το 301 και σήμερα και στο ρεφραίν έγινε της πόπης. Μετά ακολούθησε το κομμάτι από το lasagrada αυτή τη ζωή έχω μάθει να κάνω.
  Ένας τρίτος προστέθηκε στην παρέα μας , ναι για όσους δεν καταλάβανε αυτός ήταν το Θηρίο. Ευθύς αμέσως ερμήνευσαν το 12 ακριβώς και το Θηρίο είπε το κουπλέ από το best revisited of. Ακολούθησε το πρώτο κομμάτι των Goin Through με το Θηρίο που τιτλοφορείται έχω μια υπόνοια ενώ το Θηρίο ερμήνευσε στο κομμάτι γυναίκες το κουπλέ του Αλέξη του Τέταρτου. Με αυτά και αυτά το Θηρίο αποχώρησε αφού τον αποθέωσε το πλήθος. Το πρόγραμμα συνέχιστηκε με τον Nivo και τον Ισορροπιστή. Ο πρώτος μάλιστα αφιέρωσε το ακόλουθο κομμάτι σε όλες τις γειτονιές που προσπαθούν να αναπτυχθούν. Ακολούθησε το καλημέρα Ελλάδα & κλείστε μου το στόμα με τον dj Rico να κάνει παιχνίδια με την κονσόλα και λίγο με τα pick up.
  Τέλος αποτέλεσε το κομμάτι δεν κάνω διακοπές και το κοινό να ωρύεται. Όπως καταλάβατε η Βανδή ήταν προ των πυλών. Μην με ρωτήσετε τι έγινε , εγώ έβλεπα τα βίντεο που μόλις είχα τραβήξει. Αφού κατέβηκα μπροστά στην εξέδρα (για να βρω κάποιες γνωστές μου) ξαφνικά ξανασκάει ο Nivo. Ευτυχώς που δεν ξόδεψα όλη τη μπαταρία. Ο Nivo ερμήνευσε το θέλω την παλιά μου γειτονιά με ρεφραίν της Βανδή και μετά παίξανε ένα ρεμίξ του ιδίου κομματιού με αλλαγμένη παραγωγή. Ακολούθησε ένα κομμάτι της Βανδή με νέους στίχους από τον Νίκο.
  Επέστρεψε το Θηρίο και μαζί με τον Νίκο Βουρλιώτη είπαν το σχολείο με την Βανδή και πάλι στο ρεφραίν. Να μην ξεχάσω πως ο Nivo έβγαλε πάλι την μπλούζα του δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς στους καλούς μας φίλους ότι στο μόνο που υπερτερούσαν ήταν το σώμα αλλά και αυτό το χάνουν σιγά σιγά. Τέλος το Θηρίο είπε τα μαύρα μεσάνυχτα με την Βανδή για πολλαπλή φορά στο ρεφραίν. Έτσι έκλεισε το event.
  Σε αυτά που μου έκαναν εντύπωση ήταν ο Ισορροπιστής που βραδιάτικα έσκασε με γυαλιά ηλίου. Επίσης μου άρεσε που στο 12 παρά όταν ο Nivo είπε αρθρώνω ο Ίσο άρχισε να φωνάζει αα!!! Εν τάχει ήταν μια πολύ καλή συναυλία , βέβαια έχω δει και καλύτερες (όχι από άποψη ερμηνείας αλλά από άποψη χρόνου) όταν έχουν κέφια βαράνε κάτι 4ωρα.
  Βέβαια από την άλλη ο περιορισμένος χρόνος ήταν αναμενόμενος. Δύο πολύ θετικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά είπαν τα κομμάτια όχι πατώντας πάνω στο πρωτότυπο αλλά πάνω στις λούπες. Το άλλο είναι πως θα περάσουν από πολλά μέρη της Ελλάδας ακόμη και από μέρη που χαρακτηρίζονται επαρχιακά.

Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις