ΦόρουμNewsΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

::08 Σεπτεμβρίου 2009 @ Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης::


    Τα βλέμματα όλων στον βορρά ήταν επικεντρωμένα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μόνο που αυτή την φορά ο ‘’τόπος του εγκλήματος’’ δεν ήταν το συνεδριακό κέντρο Βελίδειο άλλα λίγα μέτρα πιο δίπλα το disc festival. Της πόλης τα ρολόγια έδειχναν 19:30 ενώ οι παρεβρισκόμενοι πολύ μεγάλη διάθεση καθώς είχαν συγκεντρωθεί στον καθεαυτό συναυλιακό χώρο 2 ώρες νωρίτερα. Καθώς ο χρόνος αναμονής είχε μειωθεί στο μισό φτάνουν οι Bilbas , Αλχημιστής & Professional Sinnerz. Οι τελευταίοι έδωσαν μια 10λεπτη συνέντευξη και ευθύς αμέσως την σκυτάλη πήραν οι Νέβμα και Nivo για μια μικρή και σύντομη ακόμα συνέντευξη. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει και όλοι κοιτούσαν το ρολόι τους και την σκηνή. Το κοινό ανέρχονταν στα 10.000 άτομα.

    Το ‘’ εναρκτήριο λάκτισμα ‘’ έδωσε ο Tyler. Το κλασσικό τζιν, σακάκι και το παραδοσιακό σήμα κατατεθέν των Pro. Αφού καλησπέρισε και ζήτησε χειροκρότημα για τους Professional Sinnerz , ευθύς αμέσως εμφανίζεται και ο Αδάμαντας. Αφού ο Αδάμαντας ρίμαρε πάνω σε πασίγνωστο beat και έπαιξε λίγο με το κοινό ερμήνευσε το beer drinking army (χωρίς τον Κόμη Χ). Και με όλα αυτά προστίθεται και ένα τρίτος στην παρέα , που ακούει στο όνομα Αλχημιστής. Αμφότεροι είπαν το μην με περιμένεις. Με το τέλος του κομματιού αφού ο Αλχημιστής χαιρέτησε τα πλήθη και αποχώρησε ο Tyler έπιασε το μικρόφωνο. Πριν προλάβει να αρθρώσει πέντε λέξεις όλοι άρχισαν να τραγουδούν το όταν σε είχα πρωτοδεί (καθώς από τα λιγοστά λόγια του φάνηκε πως για αυτό θα γινόταν λόγος). Εν συνεχεία ο αμαρτωλός αυτός παραγωγός πρόσθεσε τα εξής : «Παιδιά εντάξει το ξέρετε όλοι το κομμάτι το λέτε από έξω άρα δεν θα το παίξουμε το μάθατε φτάνει». Ακολούθησαν τα τραγούδια αντεπίθεση, πες ό,τι θες και ένα μεγάλο τσαλαπατητό καθώς στο τελευταίο κομμάτι σχεδόν όλοι χοροπηδούσαν πάνω – κάτω. Ο Αδάμαντας λοιπόν έκανε μια αναφορά στον Κόμη Χ (ο οποίος τελικά απουσίαζε λόγω προβλήματος)κάνοντας θόρυβο. Και ξαφνικά σκάει η μεγάλη ανακοίνωση , scarred individual στα ράφια των δισκάδικων μέχρι τέλος του μήνα. Δεν χωρά καμία αμφιβολία διότι έπαιξαν και δύο νέα κομμάτια , μάλιστα το ένα εκ των δύο θα οπτικοποιηθεί. Φυσικά τα λόγια του Tyler περί του όταν σε είχα πρωτοδεί δεν ήταν αληθινά. Τέλος ο Αδάμαντας έκλεισε με το κάνω κάτι.

    Στην κονσόλα ο dj Rico. Αφού ρύθμισε δύο τρία πραγματάκια άρχισε να σιγοπαίζει ένα καινούριο φοβερό beat. Από κάτω μια φωνή ρώτησε εάν περνάμε καλά και Ισορροπιστής απάντησε και εσύ ακόμα κάτω είσαι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανέβηκε στην σκηνή ο Αλχημιστής (στον οποίο ανήκε και η ερώτηση) ο οποίος μετά το γνωστό –πείτε αα- ερμήνευσε ένα καινούριο κομμάτι. Στο ρεφραίν ανέβηκε και ο Ισορροπιστής του οποίου το κουπλέ δεν παίχτηκε. Την σκυτάλη πήρε το κομμάτι χτυπάω μόνο με στίχους. Οι Νέβμα αφού μας καλησπέρισαν και μας ευχαρίστησαν που τους υποδεχτήκαμε και πάλι με τόσο θερμό τρόπο έπαιξαν το για μια στιγμή , αφού ο Rico έδειξε πρώτα τα skills του, στην φιλολογία. Μάλιστα ενώ όλοι περιμέναμε να τελειώσει το κομμάτι ο Αλχημιστής ξαναχτύπησε με νέο κουπλέ. Ακολούθησαν τα κομμάτια από αυτούς που λατρεύεις να μισείς, όλοι λένε(με χώσιμο από Αλχημιστή) και μείνε εκεί που είσαι με τον Αδάμαντα.

    Ο Rico ο οποίος παρότι φύγαν οι Νέβμα έμεινε στην σκηνή, μας παρουσίασε το Θηρίο. Το ορχηστρικό από το ομώνυμο κομμάτι ηχούσε παντού ενώ το Θηρίο ερμήνευε. Παίχτηκαν τα κομμάτια μαύρα μεσάνυχτα και πυρετός. Επίσης το Θηρίο με τον dj Rico παρουσίασαν το καινούριο κομμάτι του Θηρίου το οποίο τιτλοφορείται ή Θα μπορούσε ή στου δρόμου τα μισά.

    Τα φώτα σβήνουν, καπνοί πετάγονται και ακούγονται τα γνωστά γέλια. Goin Through επί σκηνής. Χωρίς πολλά πολλά τα κομμάτια 12 παρά & άντε ακούγονται. Μάλιστα σε αυτό το χρονικό σημείο άρχισε να βρέχει αλλά Ισορροπιστής, dj Rico, Μιχάλης Παπαθανασίου και Nivo συνέχισαν γιατί όπως είπε ο τελευταίος στα @@ μας που βρέχει. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με κομμάτια όπως το δεν κάνω διακοπές, κάρτα μην κάνεις πως δεν θυμάσαι, ψηλά το κεφάλι, θυμάμαι. Ο Βουρλιώτης ήταν ιδιαίτερος ετοιμόλογος και είπε και πολλές ατάκες. Κάποια στιγμή ένας πέταξε ένα μπαλάκι στην σκηνή γεγονός το οποίο Ίσο & Nivo το σχολίασαν υπέρ του δέοντος. Μάλιστα ο Rico το κράτησε και μιμούμενος τους μαθητές του έκανε με τα χέρια του μπασκέτα και ο Παπαθανασίου βαρούσε σουτάκια. Έτσι για την ιστορία , ούτε ένα δεν έβαλε. Στην συνέχεια ο Nivo παρουσίασε ‘’ το μεγαλύτερο αστέρι του Ελληνικού λαικού πενταγράμμου’’. Το Θηρίο στην σκηνή για δεύτερη φορά. Έχω μια υπόνοια, φίρμες, ποτέ ξανά, 12 ακριβώς, veto. Επίσης το Θηρίο είπε το κουπλέ του Δέλτα στο γυναίκες. Φυσικά πριν αποχωρήσει δεν μπορούσε να μην γίνει λόγος για το σκυλάκι του. Αφού έπαιξαν για λίγο ακόμη Goin Through & Νέβμα ανέβηκαν στην σκηνή οι ντόπιοι. Πριν και μετά την άνοδο των Prosinnerz έγιναν αρκετά σχόλια σχετικά με τους πολιτικούς, τις ομάδες, τους άλλους καλλιτέχνες και άλλα θέματα. Μάλιστα μια κοντινή καντίνα έδωσε σουβλάκια σε όσους ήταν επί σκηνής. Ο Παπαθανασίου το τοποθέτησε πάνω στα πλήκτρα ενώ ο Ίσο το πήρε από το Nivo με πρόσχημα ότι τον ειδοποίησαν από μέσα ότι παίζει στο επόμενο κομμάτι. Όντες όλοι επί σκηνής πλην του Θηρίου είπαν τα κομμάτια πόρτα κλειστή, όταν σε είχα πρωτοδεί, nirvana, καλημέρα Ελλάδα, κλείστε μου το στόμα και θέλω να γυρίσω. Το πρόγραμμα έκλεισε με το ρεμίξ του δεν κάνω διακοπές/ μην κάνεις πως δεν θυμάσαι.
Συνολικές επισκέψειςΣυνολικές επισκέψεις